1182 Budapest Királyhágó út 73. Debrecenben is.

Fontos információ tetováláshoz

Ha Te most készítettél életedben először sminktetoválást, akkor feltétlen olvasd el ezt a rövid összeállítást, ami a Te megnyugtatásodra készült!

Amikor valamit életünkben először tapasztalunk meg, akkor az rengeteg kérdést vet fel és számtalan kétség, félelem kísérheti. Főképp érthető ez olyasminél, ami maradandó, évekre szól és még ráadásul az arcunkon is van, ahol mindenki azonnal látja és elrejteni sem tudjuk. A sminktetoválás pont ilyen és hogy ne legyen egyszerű, ráadásul a sminktetoválás nem olyan lesz, mint amikor elkészült és Te először megpillantottad, hanem hetekig változik, mire elnyeri végső színét, formáját és állagát.

Tudom hogy ezt a legnehezebb megérteni és türelemmel kivárni, főleg olyas valakinek aki mint laikus nincs tisztában a bőrben végbemenő folyamatokkal, a sebgyógyulás menetével.

Ebben szeretnék most kicsit segíteni, hogy könnyebb legyen a várakozás idejét átvészelni és legyen elég türelmed kivárni, amíg a tetoválásod kiforrja magát, a szín a bőrödben kipigmentálódik és úgy általában eloszlassam az “első tetkós parának” nevezett állapotot.

Természetesen minden, amit itt leírok egy jól, jó minőségben, jó eszközökkel és profi sminktetováló által elkészített tetoválás gyógyulására, alakulására vonatkozik.

1. Tehát kezdjük a szemöldöknél, talán az jelenti a legkisebb “akadályt”, ott van a legkevesebb ok a félelemre.

A legfontosabb amit minden sminktetováláshoz meg kell érts, az az, hogy a szín amit választasz teljesen másképp néz ki ha rákened a bőrödre, mint kb fél milliméterrel a bőröd alatt! Ez ugye érthető, tehát biztosan rengeteget veszít az intenzitásából és teljesen másképp néz ki a bőröd alatt, mint az üvegcsében.

Amikor a szemöldök tetoválásod elkészül, akkor általában a bőröd bedagad, piros, irritált és nagyon tömören, élénken látod benne a pigmentet (festéket). Ez teljesen meg fog változni a következő napokban. A szemöldök, ha érzékeny a bőröd, igazi “hurkákba” képes dagadni, tehát az is könnyen lehet, hogy nem látod egyformának, szimmetrikusnak a szövetek duzzadása miatt. Nyugodj meg ez elmúlik, ha szeretnél ebben segíteni, jegeld, és akár 1- 2 óra alatt vissza fogja nyerni eredeti állapotát a bőröd.

A következő egy két napban a szemöldököd, úgymond levedzik majd, azaz savó fog kiülni a bőröd felületére, ez is teljesen normális. Ekkor fogj egy nedves vattakorongot és töröld le az összegyűlt savót majd krémezd be a szemöldöködet ezt követően. Kb. 4-7 nap múlva, ez mindenkénél egyedi a sebgyógyulástól függően, elkezd leesni a var a szemöldöködről. Mivel a tetoválás egy pont ugyan olyan sebet csinál, mintha felhorzsolnád a térdedet. Ezt a sebet igyekezz mindig puhán és nedvesen tartani a krémmel, amit a szakembertől erre a célra kaptál. Ne engedd kiszáradni a sebet, ez nem csak kellemetlen lenne, viszketne és húzódna, hanem következménye lehetne, hogy a tetoválásod nem maradna olyan szépen és egyenletesen a bőrödben, mintha rendesen ápolnád.

Amikor a var leesett, ez sem egyszerre fog történni, hanem apró darabokban fog lemorzsolódni a szemöldöködről, akkor ne ijedj meg, ha szürkének látod a tetoválásodat, ez teljesen normális, mivel a gyógyulás következő fázisa képpen egy vékony szürke hártya fedi a szemöldöködet úgy 10 napig. Ezután már előjön az a szín, amely a végső lesz.

Ha ilyenkor apró hiányosságokat fedezel fel, például lehetnek helyek ahol nincs festék a szemöldöködben, vagy nem olyan intenzív, mint máshol, akkor sincs okod pánikra, ez normális és előfordulhat. A tetováló bármilyen gonddal is járt el nem tudhatja, hogy a bőröd hol és milyen mértékben fogja befogadni a festéket, vagy hol és mennyire fogja a gyógyuláskor kidobni azt. Pont erre van kitalálva a korrekció, ekkor van lehetőség minden pótolni, kiigazítani. De meg kell értened hogy a korrekcióra csak akkor kerülhet sor, ha a tetoválásod meggyógyult teljesen! Tehát egy szemöldöknél ez minimum 4 hét, addig légy türelmes és örülj annak, ami szép lett, ami előnyösen megváltoztatta az arcodat, ami kényelmesebbé tette a hétköznapjaidat és ne azzal az egy pici ponttal foglalkozz, amit nem tartasz tökéletesnek, mert a saját örömödet rontod el olyasmivel, amit mások nem is látnak!

2. Most térjünk rá a szemekre, amik már veszélyesebb vizek!

A szemhéjtetoválásnál, bármennyit is készített már az ember egészen addig a mig a tűvel hozzá nem ér a bőrhöz, megjósolhatatlan, hogy az miként fog viselkedni.

Természetesen vannak támpontok, úgymint a fiatal bőrnek sokkal nagyobb a tűrőképessége és ellenállása, mint egy érett bőré. Ugyan ez igaz a nagyon világos és érzékeny bőrre, amit előre tudunk, hogy érzékenyebb és a barna bőrre, amitől elvárjuk hogy “jobban” viselkedjen a tetoválás során. De az igazság akkor derül ki, amikor először oda érintjük a tűt. Itt aztán minden lehet, meg semmi is. Lehet a szemhéjad vörös, piros, lilás, véraláfutásos, keletkezhetnek kis vérömlenyek, sőt láttam már lila “monoklit” a szemek alatt is! De ismét csak nyugtatni tudlak, ne félj ez mind, mind elmúlik!

De előfordulhat az is hogy nem látszik semmi, általában 30 év alatt ez is a jellemző.

De ha mégis jelentkeznek nálad a fent említett tünetek, a legjobb amit első lépésben tehetsz, hogy jegeled a szemhéjadat, azért óvatosan, nehogy megfázzon. Megfogsz lepődni milyen gyorsan lemegy a duzzanat! Az elszíneződések, amennyiben vannak is mind fel fognak szívódni, de értsd meg, ehhez idő kell. Tehát türelem! Kend a krémmel, amely seb gyógyít, hámosít és fertőtlenít ezzel csak segítesz a bőrödnek regenerálódni. Itt is 4-7 nap után várható a var leesése, de a szemhéj ellentétben a szemöldökkel nem levedzik. A szemhéj érzékeny és extra vékony bőrénél is könnyen előfordul, hogy helyenként nem fogadja be egyenletesen a festéket, de ne aggódj, a korrekciónál mindent lehet pótolni!

3. Elérkeztünk az ajakhoz, a kétségbeesés igazi forrásához:)

A száj a kozmetikai tetoválásánál minden előfordulhat.

A legfontosabb itt is a szín! Majd minden vendégem azzal érkezik, hogy természetes színű szájat szeretne, nagyon nehezen tudom velük megértetni hogy szuper extra erős pink színű festék, csak az üvegben ilyen, a szájába tetoválva már csak egy kellemes és egyáltalában nem szembetűnő rózsaszín lesz. Ezt azért magyarázom, hogy megértsd amikor elkészül a tetoválásod, nagyon sötét és élénk lesz a színe, de azért mert azt a festéket látod, ami a tetoválás után megállta a szád felszínén, de ez a varral együtt mind, mind távozni fog onnan! Tehát itt is csak azt tudom ajánlani, hogy légy türelmes. Tudom hogy ilyenkor minden pillanatban ezt nézegeted, ami érthető mert új szokatlan és mindig ott motoszkál a fejedben hogy ez most már megmarad egy jó darabig, de kérlek értsd meg, hiába nézegeted, semmiféle következtetést nem tudsz arra vonatkozóan levonni, hogy a gyógyulás után a tetoválásod valójában milyen is lesz.

A szájnál is előfordulhat dagadás, duzzanat, irritáció amit szintén jéggel tudsz eredményesen kezelni és ugyan úgy levedzik is minta szemöldök.

Még ami fontos a szájtetoválás megértéséhez, hogy itt tényleg minimum 6 hétre van szükség ahhoz, hogy lásd a végleges színét és állagát, amire szépen egyenletesen bepigmentálódik.

 

Összefoglalva, sajnos a tetoválás nem olyan minta smink, ami rögtön szép, amikor felkentük, a tetoválásnak idő kell, legalább 4-6 hét, de cserébe évekig szép lesz és örömödet fogod lelni benne!

*Szeretném még egy nagy “hiba” forrásra felhívni a figyelmedet, amikor is büszkén hazamész a friss, új tetoválásoddal és a családod, barátnőid elkezdik vizslatni azt a legapróbb részletekbe menően és különböző kérdéseket feltenni. Ne hagyd magad elbizonytalanítani, ha Te úgy érzed körültekintően választottál szakembert, megbízol a tudásában, referenciáiban, munkájában, hallgass rá, hisz közületek ő az egyetlen aki tudja miről beszél, sem Te, sem családod, barátaid, nem vagytok szakértők, a sminktetoválód pedig az.

** Tehát ha kérdésed van, nem értesz, vagy zavar valami, fordulj hozzám bizalommal.

 

Hajdukné Márku Melinda

+3670 501 5475

markumelinda.hu

info@markumelinda.hu