1182 Budapest Kiràlyhàgó út 73. | 4031 Debrecen, István út 95.

SHR és E-Light technológiájú szőrtelenítés

Tartós szőrtelenítés SHR és E-Light technológiával

Alkalmazási területek

 • Szőrtelenítés
 • Pigment elváltozások kezelése
 • Bőrrejuvenáció (bőrfiatalítás)
 • Értágulatok kezelése
 • Akne kezelése
 • Ráncok csökkentése, kollagén termelés serkentése
shr-es-e-light-technologiaju-szortelenites-1

Hatásmechanizmus

 • Szőrtelenítés. Vannak ún. kromofor anyagok melyek képesek elnyelni a kezelő fény atomjait, melyek aztán szabályozott módon roncsolva a szőrsejtek osztódó sejtjeit, lelassítják majd inaktivizálják a szőrtüszőt hosszú távra. A hosszútáv akár 3-5 évet is jelenthet ennek tükrében, de eredményezhet akár tartós és végleges eredményt is. Ez azonban sok tényezőtől függ.
 • A pigment halványítás során a melaninban nyelődik el és így segíti a halványítást, napfény okozta foltok eltávolítását.
 • Akne kezelések esetén kicsit óvatosan, körültekintően kell eljárni kompetensen, ebben az esetben a szőrtüszőn keresztül hatunk a faggyúmirigyre és a pórusok méretére.
 • Az arcrejuvenáció esetén pedig a kontakt zselé ami a bőrön felrakása kerül lesz a „vezető” a bőr megfelelő rétegeiben erősíti a kollagén és elasztin szálakat, így feszesebb, tömörebb bőrt adva vendégeink számára.

Az eredményesség és a pontos terület behatárolás a rádiófrekvenciában rejlik, mivel a lövések során sokkal pontosabban nyelődik el a célzónában az energia. A vendégek szempontját vizsgálva szőrtelenítés esetében, harmada idő alatt meglátszik a kezelés eredménye fent említett géppel történő kezelés esetén.

A legideálisabb időszak

Az eljárásunk egész évben bátran igénybe vehető, de a szeptembertől – áprilisig bezáruló időszak a legmegfelelőbb, ettől eltérő lehet bizonyos kezelt területek (intim területek, hónalj), mivel ezeket nem éri közvetlenül nagy energiájú napfény a nyári időszakban. Az optimális fényvédelem minden kezelés után javallat!

Tartós szőrtelenítésről kicsit bővebben

Jelenleg a negyedik generációs csúcstechnológiájú, rádiófrekvenciával kombinált, továbbfejlesztett funkciókkal rendelkező, fényimpulzus gépek és a dióda lézergépek a legjobbak.

A technológia hatásmechanizmusa, a szelektív foto-termolizis. Ez azt jelenti hogy a bőrre kerülő fény csak a cél szövetek megtekintett pigmentekben (szőrben lévő festékanyag más néven melaninban) nyerődik el a környező ép bőrben nem, így azt nem is károsítja. A szőrben elnyelődő fény felmelegíti, denaturállja a szőrtüszők vagy a pigment tartalmú szöveteket, miközben az ép bőrnek nem szabad megégnie.

A kezelés alkalmával a kezelő fejből kibocsájtott fény, a bőrön át hatolva egészen a szőrtüsző tövéig jut el, ahol energiája a pigmentet tartalmazó tüszőben elnyelődik és hővé alakulva elégeti az osztódó sejteket, vagyis megsemmisíti a szőr gyökerét. Persze felmerül a kérdés, hogy hogyan különbözteti meg a fény a szőrtüszőt a bőrtől, miért nem a bőrünk ég meg. Természetesen nem ismeri fel a szőrtüszőt, hanem a kezelt terület legsötétebb részén nyelődik el, a mi bőrünk esetében a szőr maga, így a kezelés akkor igazán eredményes, ha minél világosabb a bőrünk, a szőrszálak pedig minél sötétebbek. Tehát ha egyszerűen akarjuk megfogalmazni, akkor lényegében kiégeti a szűrőket anélkül, hogy a bőrünkön maradandó égési sérülések keletkeznek. Metódus az első és második kezelés közötti kilövési ciklus kb.4-5 hét körül változik. Majd a második harmadik kezelési ciklus is igen hosszúra nyúlik. Ami nagyon fontos nem szabad sem rövidíteni vagy 8-9 hétre sem meggyújtani a ciklust. Mindig minden embernél ugyan más és más ez a növekedési ciklus. Az éppen kibújó pár napos szálakat lőjük meg, és nem a hosszú és rossz ütemben visszahívott vendég szőrére hatunk, mert akkor megerősíthetjük a szőrtüszőt.

Miért szükséges a több alkalmas metódus a szőrkezelésnél? Mire hatunk?

A szőr minden ember esetében különbözően nő, kortól, súlytól, anyagcserétől, hormonoktól, nemzetiségi hovatartozástól, gyógyszeres kezeléstől és más egyéb tényezőktől függően. Azonban minden szőrszál keresztülmegy három megkülönböztethető növekedési fázison.

 • Aktív növekedési fázis (anagén fázis): 2-7 évig tarthat. ezalatt a fázis alatt a szőrtüsző aktívan olyan sejteket termel amelyek a szőrszál alapjai. A test bizonyos területeivel, mint például a fejbőrbe a többség (83%) ebben a fázisban van. Az anagén fázis alatt a szőrnek rengeteg melaninja (festék anyag) van.
 • Degradációs fázis (katagén fázis): 10-20 napig tart, ami alatt a szőr abbahagyja a növekedést, de még nem hullik ki. A testünkön található szőrzet körülbelül 3-4%-a mindig ebben a fázisban van. A hajtüsző ekkor összemegy és felkészül a szőr a kihullásra.
 • Pihenő fázis (telogén fázis): mely több hónapon keresztül is eltarthat. Ekkora szőrszálak kihullanak és új szőrszál kezd el nőni. A szőrtüsző nem kezelhető ebben az időszakban.

Hatásosság és szőrnövekedés

 • A kezelés csak akkor hatásos, amikor a szőr, az aktív növekedési fázisban van! A Degradációs vagy Pihenő fázisban lévő hajszálaknak az aktív fázisban kell érniük ahhoz, hogy a kezelés hatásos legyen. Ezért többszöri és hosszú távú kezelések sorozata szükséges a hatékony és tartós szőrtelenítéshez.
 • Egy kezelés alatt nem puszítható el az összes aktív fázisban lévő szőrtüsző! Lesznek olyan szőrtüszők melyekből soha nem nő majd szőrszál, lesznek olyanok, melyek ezentúl vékonyabb és világosabb szőrszálakat növesztenek és lesz néhány melyekre alig lesz hatással egy kezelés.
 • A kezeléseket ismételni kell annak érdekében, hogy azokat az aktív szőrtüszőket is elpusztítsuk, melyeket az első alkalommal nem sikerült. Ezeket az újra nőtt szőrszálakat 2-4 hét múlva lehet majd észrevenni az adott bőr területtől függően. További folyamatos kezelések lesznek szükségesek annak érdekében, hogy az aktív fázisban lévő szőrtüszőket elpusztítsuk.
 • A pihenő fázisban lévő szőrszálak számától függően a szőr újra növekedése lesz tapasztalható addig, ameddig gondosan tervezett kezelésekkel az összes szőrtüszőt el nem pusztítjuk.

JELENTKEZZ BE ÉS TAPASZTALD MEG A KEZELÉS HATÉKONYSÁGÁT

Kapcsolat / Időpontfoglalás

Írja be az eredményt a küldéshez*